top of page
rooster

Theater

Ik richt ik me op theater dat verbindt en échte verhalen toont. Waar je ‘de mens’ ziet, in al haar kwetsbaarheden. Ik streef ernaar momenten te creëren waarin we los kunnen laten en open kunnen staan voor nieuwe ontdekkingen. Ik bevraag daarbij altijd het leven en de manier hoe we dat emotioneel of sociaal (be)leven. Op de een of andere manier kom ik daarbij altijd uit op ‘in het nu zijn’. Het enige moment waar verbinding en contact maken mogelijk zijn. 

34_OnsEilandRepetitie_KVV_September 13, 2023DSCF1247.jpg

ONS EILAND

De theatervoorstelling Ons Eiland is gemaakt in de Eindhovense wijk Woensel-West. De bewoners spelen de hoofdrol en de wijk is het decor.

Als toeschouwer loop je een route door de wijk. Je bezoekt woonkamers, een achtertuin en de buurtwerkkamer midden in de wijk. Op elke locatie ontvouwt zich een ander verhaal. Een verhaal van achter de voordeur.  Zo leer je de wijkbewoners van Woensel-West op een bijzondere manier kennen. 

2022.10.01-BoterBazen-0043.jpg

BOTERBAZEN

de podcast

De 3D audio theaterwandeling Boterbazen is aangepast en ook als podcast te beluisteren. Deze wandelpodcast is voor iedereen toegankelijk en gratis te beluisteren. 
In ongeveer 1 uur wandel je door het centrum van Oss en word je uitgenodigd anders naar de stad te kijken. Het is dus niet je standaard stadswandeling met historische feitjes, maar je wordt meegenomen in een speciaal hiervoor geschreven verhaal geïnspireerd op interviews met Ossenaren. 

1RGG6931.jpg

BOTERBAZEN

Boterbazen is een 3D audio theaterwandeling in het centrum van Oss. Je wandelt met koptelefoon op langs verschillende historische plekken en gebouwen in Oss. De binnenstad dient als decor en stralend middelpunt van de wandeling. Door de combinatie van audio, muziek, theater en dans leer je de stad op een andere manier kennen. Je komt op plekken waar je nog niet eerder bent geweest of al honderden keren voorbij bent gelopen en wordt uitgenodigd deze plekken met andere ogen te bekijken.

STROOM_edited.jpg

STROOM

De voorstelling STROOM is een poging de innerlijke monoloog, een STROOM aan gedachten, hoorbaar te maken en een zoektocht hem los te laten om aanwezig te kunnen zijn. Je wordt meegenomen in een STROOM aan woorden die een binnenwereld blootgeeft en je volgt de acteur in zijn zoektocht naar het loslaten van gedachtes en in het nu te komen. 

Kopie van ATOOM.jpg

ATOOM

De voorstelling ATOOM gaat opzoek naar verbinding. Hoe waren en zijn we verbonden met elkaar? Het vertelt het atoomverhaal. Het begin. Het ontstaan van alles. Hoe de atomen zijn ontstaan en al miljarden levens gehad hebben in de eerste planten, dieren, dinosaurussen, in Albert Einstein, Hitler en uiteindelijk in alles wat nu leeft voortbestaan. Het slaat een brug naar het nu. Hoe zijn we in deze tijd nog met elkaar verbonden? En kunnen we ons die verbinding nog bewust worden? 

Wat als je nu was_

Wat als je nu was?

Theatergroep Toch Nog onderzoekt het moment “nu” in de huidige samenleving. Het moment wat in onze overprikkelde maatschappij steeds meer als toevlucht dient, maar ook als product wordt neergezet met yogaklasjes en mindfulness programma’s. Wat betekent het om in het nu te zijn? En hoe kom je daar in godsnaam? Lukt het ons om in het nu te blijven, of vervelen we ons dan? Wat gebeurt er als we in het nu zijn? En wat gebeurt er als we er weer uitgaan? En is dat dan interessant om naar te kijken?

Meet the other.JPG

Meet the other

Meet the other is een kunstproject in de openbare ruimte. Een sociaal experiment berust op toeval. Overdag worden er brieven in de stad uitgedeeld of achtergelaten met daarin een uitnodiging voor een ontmoeting diezelfde avond. Lezers van die brief kunnen zich eerst op een aan het project verbonden website melden en chatten, voor ze naar de ontmoetingsplek komen. Daar ontmoeten ze de anderen.

An empty performance.JPG

An empty performance

An empty performance is een poging waarde te geven aan het 'waardeloze' om ons heen. Het is een zoektocht om anders te leren kijken. De voorstelling speelt op locatie, een verlaten huis, een achtergelaten schooltje of leegstaand kantoorpand. Je stapt de lege ruimte binnen, er is enkel een klein lichtje zodat je je plek kunt vinden, wanneer dat dooft zie je niets meer. Tijdens de voorstelling worden er stukje bij beetje kleine beetjes licht van buiten toegelaten aan de duisternis en kun je steeds meer van je omgeving zien.

A live performance.jpg

A live performance

A live performance is een zoektocht naar wat het betekent om contact te maken en om dat op een podium vorm te geven. Wanneer is iets echt, hoe kun je echt zijn, en hoe kun je loslaten? Het is een poging écht contact te laten ontstaan tussen performer en publiek. De gebruikelijke publieksopstelling wordt doorbroken en het publiek staat in een cirkel om de performer heen. De performer wordt ingesloten door een rij van mensen die naar hem kijken. Iedereen kan elkaar in de ogen kijken, er is geen ontsnappen, voor performer noch voor publiek. 

bottom of page