top of page
34_OnsEilandRepetitie_KVV_September 13, 2023DSCF1247.jpg

ONS EILAND

Een locatietheatervoorstelling in Woensel-West, Eindhoven.

De theatervoorstelling Ons Eiland is gemaakt in de Eindhovense wijk Woensel-West. De bewoners spelen de hoofdrol en de wijk is het decor.

Als toeschouwer loop je een route door de wijk. Je bezoekt woonkamers, een achtertuin en de buurtwerkkamer midden in de wijk. Op elke locatie ontvouwt zich een ander verhaal. Een verhaal van achter de voordeur.  Zo leer je de wijkbewoners van Woensel-West op een bijzondere manier kennen. 

Ons Eiland is een project van sociaal designcollectief Tante Netty. De insteek van het project is aandacht besteden aan verbinding in de wijk. Door verhalen te delen creëren we meer contact en begrip. In het proces zijn en diverse authentieke en nieuwe wijkbewoners geïnterviewd. Hun verhalen vormden de basis voor het script van de voorstelling. 

60_OnsEiland_KasVanVliet_September 24, 2023DSCF4289.jpg

In september 2023 speelde Ons Eiland 6 keer en  wandelden meer dan 250 bezoekers mee met de theaterroute. In totaal waren er 30 (vrijetijd)spelers, gidsen en vrijwilligers betrokken bij de productie.

rooster

Bekijk hier de aftermovie

37_OnsEilandRepetitie_KVV_September 13, 2023DSCF1340.jpg

Team

Concept, script & regie:
Projectleiding:
Zakelijk leiding Tante Netty:
Dramaturgie:
Extra regie:
Fotografie:
Aftermovie:

 

Stijn van Erp

Lian Kroes

Henriëtte Tomassen

Oscar de Boer

Luka Kooijmans

Kas van Vliet

Jelle Klokman / Velcromedia

Spelers

Spelers:

Loubna Bakra, Siebe Boink, Julia Boink, Leon Bongers, Noorsien Feghouli, Joke Frencken, Bob Jacobs, Jesper Leferink, Janneke Houwaard, Patty Jager, Tineke Pelupessy, Vincent Robert, Marcel Roelfsema, Peer Roossen, Dré Saanen, Anne van der Steen & Jeroen Vervoort

bottom of page