top of page
Kopie van ATOOM.jpg

ATOOM

Een solovoorstelling over de zoektocht naar verbinding

De voorstelling ATOOM gaat opzoek naar verbinding. Hoe waren en zijn we verbonden met elkaar? Het vertelt het atoomverhaal. Het begin. Het ontstaan van alles. Hoe de atomen zijn ontstaan en al miljarden levens gehad hebben in de eerste planten, dieren, dinosaurussen, in Albert Einstein, Hitler en uiteindelijk in alles wat nu leeft voortbestaan. Het slaat een brug naar het nu. Hoe zijn we in deze tijd nog met elkaar verbonden? En kunnen we ons die verbinding nog bewust worden? 

rooster

Het verhaal tijdens de voorstelling wordt verteld door verschillende mensen uit de stad. Hun stem werd opgenomen in de dagen voordat de voorstelling gespeeld werd. Al deze mensen liepen langs dezelfde plek op een ander moment. Die mensen hebben elkaar in het echt wellicht nét gemist, maar hun stemmen worden in de audio verbonden en vertellen hetzelfde verhaal. In tijden van eenzaamheid, groeiend individualisme en polarisering probeert de voorstelling onze kern aan te stippen en troost te bieden. 

In februari 2020 speelde ATOOM 6 keer. O.a. op het huiskamerfestival Chambres d'O in Oostende. Ruim 150 mensen bezochten de voorstelling. 

ATOOM.jpg

Credits

Concept en spel:
Coaching en regie:
Promotiebeeld:

Met dank aan:

Stijn van Erp

Merel Smitt

Adam Tenorio

Liv Laveijne, Time Window Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam

Audio

ATOOM
00:00 / 03:55

Luister hier naar een audiofragment uit de voorstelling

bottom of page