top of page
An empty performance.JPG

An empty performance

Een theatervoorstelling over het waardeloze om ons heen

An empty performance.png

An empty performance is een poging waarde te geven aan het 'waardeloze' om ons heen. Het is een zoektocht om anders te leren kijken. De voorstelling speelt op locatie, een verlaten huis, een achtergelaten schooltje of leegstaand kantoorpand. Je stapt de lege ruimte binnen, er is een klein lichtje zodat je je plek kunt vinden, wanneer dat dooft, zie je niets meer. Je bevindt je in een grote zwarte leegte. Er spreekt een stem. Met taal en beeld wordt een ervaring gecreëerd.

Tijdens de voorstelling worden er stukje bij beetje kleine beetjes licht van buiten toegelaten aan de duisternis. Een duisternis die zowel comfortabel als beangstigend kan zijn. De ruimte, op het eerste oog waardeloos en nietszeggend, wordt hierdoor steeds zichtbaarder. 

Er wordt een lijn aan objecten op de vloer tentoongesteld. Het zijn alle objecten achtergelaten in de ruimte. Dingen die mensen vergaten zoals briefjes, haarspeldjes, poppetjes. Opgesomd wordt wat deze ruimte karakteristiek maakt, waar zich tekenen van leven bevinden. Elk detail van de ruimte wordt benoemd, waardoor de ruimte gaat leven.

An empty performance.jpg

Credits

Concept en spel

Tekst:

Coaching:

Promotiebeeld:

Met dank aan:

Stijn van Erp

Stijn van Erp

Peter Misotten

Stijn van Erp

Toneelacademie Maastricht, Peter Pluymen, Liv Laveijne & Anne van Helvoort.

Waar

An empty performance speelde op huiskamerfestival Chambres d'O Oostende 2016. In totaal heeft de voorstelling 7 keer gespeeld. Meer dan 150 mensen bezochten de voorstelling.

bottom of page