top of page
A live performance Frascati_edited.jpg

A live performance

Een theatervoorstelling over het maken van echt contact

A live performance is een poging écht contact te maken. Het is een zoektocht naar het toelaten van kwetsbaarheid. Het publiek staat tijdens de voorstelling in een cirkel om de performer heen. De performer kijkt hen één voor één aan in een poging contact te maken met diegene. Aan enkele mensen wordt een vraag gesteld. Gedurende de voorstelling wordt het publiek een aantal keer verzocht  een stap naar voren te zetten, waardoor de afstand tussen performer en publiek verkleint. De voorstelling eindigt op intieme afstand van elkaar en de vraag of de laatste persoon die aangekeken wordt een knuffel wil geven. 

rooster

A live performance heeft vanaf 2015 meer dan 25 keer gespeeld in theaters of op festivals in Nederland en België. O.a. op Theater aan Zee, Frascati Amsterdam, de nieuwe vorst Tilburg & De Spil Roeselare. Ruim 750 toeschouwers hebben de voorstelling bezocht

A live performance_edited.jpg

Credits

Concept en spel

Tekst:

Coaching:

Promotiebeeld:

Met dank aan:

Stijn van Erp

Stijn van Erp

Quirine Racké & Helena Muskens

Anne van Helvoort

Toneelacademie Maastricht, Theater Aan Zee, De Spil & Frascati Theater

Recensie

"...En net daarom is 'A live performance' zo bijzonder. Kwetsbaar kijkt Stijn van Erp al zijn omstaanders in de ogen, legt hij zijn eigen angst voor oprecht contact helemaal af. 'Mag ik u wat vragen?' Zijn tranen zijn echt. Die in het publiek ook. Niets zo aandoenlijk als een jongeman die breekt."

Fragment uit de Standaard, 4 augustus 2015

bottom of page