top of page

A live performance is een poging écht contact te laten ontstaan tussen performer en publiek. De gebruikelijke publieksopstelling wordt doorbroken en het publiek staat in een cirkel om de performer heen. De performer wordt ingesloten door een rij van mensen die naar hem kijken. Die ongebruikelijke opstelling schuurt en heeft iets oncomfortabels en kwetsbaar. Iedereen kan elkaar in de ogen kijken, er is geen ontsnappen, voor performer noch voor publiek. 

Er volgt een poging tot het maken van contact, waarbij de performer vanuit het midden iedereen individueel in de ogen kijkt en sommige mensen een vraag stelt. Gedurende de voorstelling wordt het publiek steeds gevraagd een stap naar voren te zetten, totdat aan het einde performer en publiek nog geen meter van elkaar verwijderd zijn.

De voorstelling is een zoektocht naar wat het betekent om contact te maken en om dat op een podium vorm te geven. Wanneer is iets echt, hoe kun je echt zijn, en hoe kun je loslaten?

A live performance heeft op verschillende festivals in Nederland en België gestaan.
 

Fragment in de standaard 4 augustus 2015
 

"...En net daarom is 'A live performance' zo bijzonder. Kwetsbaar kijkt Stijn van Erp al zijn omstaanders in de ogen, legt hij zijn eigen angst voor oprecht contact helemaal af. 'Mag ik u wat vragen?' Zijn tranen zijn echt. Die in het publiek ook. Niets zo aandoenlijk als een jongeman die breekt."

c r e d i t s 

Concept en uitvoering: Stijn van Erp
Artistieke coaching: Quirine Racké, Helena Muskens
Promotiebeeld: Anne van Helvoort
Met dank aan: Toneelacademie Maastricht

bottom of page