Foto's door Adam Tenorio

s t r o o m

STROOM is een monoloog van de STROOM aan gedachtes in een hoofd. Een STROOM aan woorden die de innerlijke monoloog hoorbaar probeert te maken. 

Wat gebeurt er de STROOM aan gedachtes uitgesproken wordt? 

Een jongeman alleen op het podium, spreekt een STROOM aan woorden uit.

De voorstelling komt dichtbij op het moment dat die jongen begint te fantaseren over wat de mensen in het publiek op dat moment allemaal kunnen denken. Er gaan allerlei gedachtes door je hoofd heen. Hij breekt de veilige constructie van het theater en maakt contact met het publiek. 

Een jongeman, alleen op het podium. In een zelfgeschreven monoloog uit hij waar hij aan denkt. Zijn diepste verlangens of zorgen worden uitgesproken, om zo tot een moment te komen van loslaten. Via beweging en taal kun je als publiek dichter bij hem komen, laat hij je binnen in zijn diepste verlangens of zorgen. Het is een poging om te uiten, om de innerlijke wereld, naar buiten toe te laten treden, los te laten en te zijn. Om de rationele taal los te laten en in het fysieke zijn te raken. 

Via taal en beweging ben je getuige van de zoektocht gedachtes los te laten en meer in het moment te zijn. 

In het werk dat Stijn maakt bevraagt hij altijd de constructie van waar je nu in zit, namelijk het theater. 
hoe te zijn?

Stroom is een onderzoek naar hoe we gedachtes in woorden kunnen uitdrukken. De STROOM aan gedachtes, in een STROOM aan woorden. 
Hoe kunnen we ons uiten? 

In een zelfgeschreven tekst 


Laat t maar stromen. Er is verder niemand. Niemand die je kan zien. Kom maar laat t maar gebeuren. 


 


 

STROOM is een herkenbaar schouwspel over gedachtes die alle kanten op kunnen gaan, die ons humeur bepalen en onze kijk op de wereld. Het is een verlangen naar meer loslaten, een confrontatie van bewustzijn. 

Tijdens de voorstelling worden ook gedachtes van mensen uit de stad afgespeeld, die in de weken voorafgaand aan de voorstelling op straat zijn opgenomen. Er ontstaat een STROOM aan verschillende stemmen die allemaal een inkijkje geven in zichzelf. Het is een hoogtepunt aan chaos, vóór een moment van rust en stilte.

Verwacht: 22 & 23 januari 2021 Cultuurklunen, Oss

Credits

Concept en spel: Stijn van Erp
Coaching en regie: Eva van Boxtel

Promotiebeeld: Adam Tenorio
Met dank aan: Stichting Oss cultureel, Timewindow Rotterdam.