top of page

Library notes

Verwacht 2021

De bibliotheek is een verzameling van taal. Miljarden woorden en zinnen staan naast elkaar op de planken. De een mooier dan de ander, de ander meer gewaardeerd dan de een. sommige al jaren niet meer gelezen, anderen constant op iemands nachtkastje. 

Library notes is een kunstproject tussen de boeken, letterlijk tussen de bladzijdes van boeken in een bibliotheek. Een haast geheime happening die puur op toeval berust is. Voor dit project worden kleine kaartjes tussen de bladzijdes van boeken in een bibliotheek verstopt, wachtend om gevonden te worden door de lezer van het boek. Op het kaartje wordt hen gevraagd één zin op te schrijven op de achterkant van het kaartje uit het betreffende boek. Een zin die hem of haar ontroert, aan t lachen maakte, tot nadenken aanzet, of gewoon het delen waard is. Op deze manier worden de kaartjes zelf kleine gezamenlijke kunstwerkjes, waar de kracht van de bibliotheek naar voren komt. Het samen delen van taal.

Uiteindelijk zullen alle kaartjes verzameld worden en tentoongesteld. Alle zinnen op de kaartjes zullen gezamenlijk tot een nieuw boek gevormd worden over het project en in de bibliotheek komen te staan.

bottom of page